Bryllup


En kirkelig vigsel er både en fest for kjærligheten, en offentlig juridisk handling og en gudstjeneste med bønn om Guds hjelp og velsignelse over ekteskapet. I kirken gir brudeparet, for Guds ansikt og i vitners nærvær, sitt løfte om å leve sammen i ekteskap.

Ved ønske om kirkelig vigsel, ta først kontakt med kirkekontoret for å avtale tid og sted for vigsel. Ring 38 60 20 08 eller send epost til post.kvinesdal@kirken.no.

Når tidspunkt er bekreftet kan dere gå inn og registrere dere på vårt nettskjema.

 

Før ekteskap kan inngås, skal det skje en prøving av om ekteskapsvilkårene etter ekteskapsloven er oppfylt. Prøvingen foretas av folkeregistermyndigheten. De har en egen informasjonsside med nødvendige skjemaer som du finner på skatteetaten.no.

Papirene må klargjøres mellom en og fire måneder for bryllupet. De som har vært gift tidligere, må skaffe til veie erklæring om skifte og evt. skilsmissebevilling. De som ønsker å endre slektsnavn ved vigselen, må sende inn skjema for navneendring.

Før selve vigselen er det en vigselssamtalen med presten.

Hele ordningen for vigsel kan leses på her: Kirken.no

For brudepar som ikke bor eller har bodd (folkeregisterført) innenfor kommunen, er det en avgift bruk av kirke og for tjenester utført av organist og prest. Det samme gjelder om ingen av brudefolkene er medlem i Dnk. 

 

Tilbake