Spennende framføring av Markusevangeliet i Kvinesdal kirke


SØNDAG 12. februar kl 19:00 kommer fortelleren, fiolinisten og fotografen, Christian Stejskal, til 
Kvinesdal med en spesiell framføring av Markus-evangeliet.

 

Evangeliets 16 kapitler kan deles inn i rundt 90 beretninger og liknelser, og er det korteste av de fire evangeliene i det Nye Testamentet.
- I denne multimediaforestillingen, forteller jeg Markus-evangeliet - tekst tro og uten manuskript. Jeg har reist på kryss og tvers i Midtøsten og gått i Kristi fotspor og fotografert det kulturelle landskapet i Israel, Jordan og Egypt på leting etter 90 Bibelske motiver som illustrerer Markus-evangeliets 16 kapitler, og som jeg viser på en skjerm samtidig som jeg forteller evangeliet, beretter Christian Stejskal.
Fotografiene illustrerer evangeliet med utgangspunkt i om Jesus hadde kommet til Midtøsten i 2020. Dette er satt sammen med korte innslag av egenkomponert musikk spilt på fiolin.
Multimediaforestillingen 
«Markusevangeliet» en oppfølging av«Mitt Nabolag» - en kritiker-rost forestilling som han i årene 2016-19 oppførte rundt 200 ganger omkring i Norge og i andre land, bl.a. på Ibsenmuseet i Skien, Kilden Teater og konserthus i Kristiansand og Petter Dass-museet på Alstahaug. Dette med støtte fra bl.a. «Fritt Ord»og «Stiftelsen Thomas Fearnley, Heddy og Nils Astrup».
PØR

Tilbake