Felleskirkelig pinsefest i Kvinesdal kirke


1.pinsedag 28. mai kl 11 går menighetene i bygda sammen om å lage en felleskirkelig pinsefest i Kvinesdal kirke. 

Kirken i Dalen, Kvinesdal bedehus og menighetene i Den norske kirke går sammen om å lage en skikkelig pinsefest. I forbindelse med 1000-årsjubileet i fjor ble det en storslått markering av pinsen, dette følger vi opp i  år.

Rune Edvardsen blir taler og Kvinesdal Soul Children synger. Mange ulike frivillige blir med og markerer pinsedagen. Under gudstjenesten blir det eget barneopplegg under preika og «kaos-nattverd» med flere stasjoner. Etter gudstjenesten blir det korps og prosesjons-tog over til Kvinaparken, der det serveres grillpølser og kaffe, mens FLUSS (friluftssøndagsskolen) sørger for aktiviteter for både barn og voksne.

Pinsen er den kristne høytiden som kanskje er minst kjent. Samtidig er det den høytiden som har mest fokus på liv og ånd og fellesskap.  Pinsen er høytiden som markerer at Den hellige ånd ble sendt til disiplene. De første kristne menighetene hadde sitt utspring denne dagen, og pinsen regnes derfor også som kirkens fødselsdag. Noe som gjør fellesskap og lek og fest til gode stikkord akkurat denne dagen. Med andre ord en ypperlig anledning til en skikkelig pinsefest for hele bygda!

 

Tilbake